Om oss

Vilka är vi:
Irene Högberg Berglund
Jag har över 30 års TV-erfarenhet från bland annat Sveriges Television där jag inledde min yrkesbana som scripta på TV2 Nöje. Under ett antal år arbetade jag i egen regi som scripta och bildproducent. Jag har jobbat med allt ifrån nöjesprogram, dramaproduktioner till nyhetsprogram som Aktuellt.  Några exempel på program jag jobbat med är Allsång på Skansen, Rederiet, Tre Kronor, Skilda världar där jag var ansvarig för produktionsplaneringen och TV-serien Riket där jag var produktionschef. Jag har haft förmånen att arbeta med flera kända TV-regissörer bl.a. Karin Falck och Pelle Berglund. På senare år har jag också bildproducerat finansiell och direktsänd webb-tv för några av nordens ledande börsföretag. Då arbetade jag också med kameraregi när vi producerade intern webb-tv.  Jag har även arbetat som medialärare och föreläsare på bland annat Dramatiska Institutet och Högskolan i Falun. Jag har haft föredrag om den rörliga bildens betydelse för ökade affärer och spridning på sociala medier bl.a. för Kulturarbetsförmedlingen. Har även kompletterat min utbildning med dokumentärfilmsredigering och filmning.

 

Bo Berglund

Efter nästan 40 år i telecombranchen, mestadels av tiden på Ericsson AB fick jag den 1 juli 2011 chansen att lämna min anställning med avtalspension. Jag har bred erfarenhet från en mängd olika befattningar däribland olika ledande befattningar vilket gett mig stor erfarenhet av personal-, organisations-, teknik-, och affärsutveckling. Jag har under senare år bl.a. varit produktledare för implementationstjänster som representerat en årsomsättning på över 2000 Msek och under en period haft direkt personalansvar för drygt 50 personer.

Jag har sen många år ägnat mig åt foto och under senare år även åt film. För att bredda mina kunskaper har jag ägnat två sommarkurser på Svalövs Folkhögskola åt dokumentärfilming och professionell videoredigering. I likhet med Folkhögskolan använder vi själva motsvarande professionell utrustning.